Waarom Prive transport?

Ik wil eigenlijk wat kwijt over het transporteren van honden. En ik zeg niet dat ik de wijsheid in pacht heb geloof mij. Nadat ik honden uit Spanje heb gekregen met zogenaamde wegtransporten ben ik na gaan denken. Ik denk dat alle honden of ze nu uit de rescue komen of bij een fokker vandaan en of ze nu jong of oud zijn, ze maken allemaal een bepaalde vorm van stress aan.

Want stel je eens voor, je bent een hond en je kent alleen maar een kennel of alleen een nest of je kent alleen maar alle vrijheid in de bergen of op straat en opeens wordt je weggehaald uit dat leven. Het leven wat je jong of oud, goed of slecht, gewend bent. Dat alleen al is volgens mij al een grote verandering voor een hond, want een hond heeft een instinct. Wij mensen kunnen nog nadenken en daardoor kunnen wij de dingen nog een soort volgen. Dan komt er opeens iemand die je meeneemt, voor jou als hond een totaal vreemde en dan begint het "feest".

Ik zal het proberen uit te leggen met mijn eigen rescuers, daar bedoel ik mee honden die vanuit Spanje getransporteerd werden via een stichting. Ik heb 4 honden geadopteerd vanuit Spanje. Dit zijn Ziva, Lixeiro, Yasu Eboli. Ziva en Yasu waren pups van ongeveer 4 maanden. Lixeiro was zowat 1.5 jaar. Eboli was 8 jaar. Alle 4 zijn ze vanuit Spanje getransporteerd in een kleine vrachtwagen waar gemiddeld toch wel zo een 20 honden, groot en klein, in zitten. Ik weet uit ervaring dat alle, maar dan ook alle, stichtingen dit vervoer zo goed mogelijk proberen te regelen en voor alle honden zoveel mogelijk zonder stress proberen te doen. Dan is de aankomst van de honden van verschillend. Sommige stichtingenkiezen ervoor om de honden op openbare, niet omheinde plekken de honden te overhandigen en andere stichtingen kiezen ervoor om het op eigen terrein te doen. In beide gevallen moeten de honden met ander vervoer verder naar hun gouden mandje.

Wat mij tegen de borst stuit is de hoeveelheid honden, het lawaai en de persoonlijke begeleiding. Er zijn teveel honden op te weinig begeleiders. Er wordt zoveel mogelijk afgewisseld door twee chauffeurs aan een stuk doorgereden. Ziva en Lixeiro zijn beiden in zo een vrachtwagentje vervoerd en hebben wij af moeten halen op een parkeerplaats bij een benzinepomp langs de snelweg. Heel eerlijk, dat vond ik doodeng. Ondanks de goede zorgen van de chauffeurs en de stichtingen. Yasu en Eboli heb ik gelukkig op kunnen/mogen halen in Calais, dit gebeurde op een totaal afgesloten terrein maar van waaruit ze dan toch nog weer ongeveer 6 uur bij mij in de auto moesten voor ze thuis waren. In deze uren zijn wij 3x gestopt en van de snelweg afgegaan en hebben ze gewoon rustig elke keer ongeveer 20 minuten uitgelaten en ze een frisse neus laten halen. Basil heb ik zelf per auto uit Spanje opgehaald. Iedere dag niet langer dan 8 uur gereden, van ochtends 9 uur tot een uur of 4 in de middag. Daarbij lieten wij hem steeds uit. we hielden een middag pauze en sliepen in een hotel. Dan kon er gewoon gedronken en gegeten worden en er was veel minder stress. Bij thuiskomst kon Basil gelijk mee in de roedel wat bij de andere honden best wel wat dagen heeft gekost. Carbonero ook afkomstig uit Spanje, die zou ik ook zelf ophalen, maar helaas hadden we daar Corona. Ik heb toen besloten, dit kon gelukkig omdat hij nog niet te zwaar was, om hem dan maar te laten vliegen met persoonlijke begeleiding. Bij aankomst in Nederland heb ik hem opgehaald en ook rustig uitgelaten. Ook hij kon gelijk mee de roedel in!

Maar dit zeggende heb ik dus een probleem....de puppen eten en groeien en passen natuurlijk niet meer in mijn auto, dus ik dacht IK KOOP EEN BUSJE! Zo gezegd zo gedaan. Toen kreeg ik een ingeving, misschien zijn er wel meer mensen die graag een hond willen laten transporteren maar daar zelf de mogelijkheden niet voor hebben. Mensen die dit ook op een zo rustig mogelijke manier willen laten doen met zo min mogelijk stress en met persoonlijke, professionele begeleiding, met als aflevering deur tot deur (aan huis). Zoals ik mijn Basil heb kunnen vervoeren gun ik dat andere honden ook. Mijn busje is inmiddels volledig ingericht voor vervoer van alle soorten en maten honden. In de bus zijn kennels gemaakt en er is een ventilatiesysteem ingebouwd. Vanuit de bestuurder is er op elk moment zicht op de honden. Al de kennels in de bus zijn demontabel, dat houdt in dat ik er voor mezelf altijd 3 mee neem. Dat kunnen er ook meer zijn of minder, afhankelijk van de grootte van de honden.

Dus GEEN 20 honden, ik wil ze persoonlijk en met rust kunnen vervoeren. Dus wilt u regionaal, nationaal of internationaal uw honden op een rustige manier vervoerd hebben en met persoonlijke begeleiding dan kunt u altijd contact met mij opnemen, of het nu gaat om een ritje dierenarts, verhuizing of een hond uit het buitenland halen.....ALLES IS MOGELIJK!

Wilt u komen logeren bij de Mastin Lounge maar u hebt geen vervoer? Wij halen uw honden graag op!

Let op! In verband met het coronavirus zijn er momenteel geen mogelijkheden voor vervoer buiten Nederland. Bel of mail mij voor huisdierenvervoer in Nederland.

 

U zoekt privé huisdierenvervoer per auto in of van/naar Nederland? Gaat U met uw huisdieren verhuizen, emigreren of met vakantie? Bel Mastin Lounge. Wij rijden voor u in heel Nederland en bijvoorbeeld van en naar België, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg. Spanje bestaat ook onder de mogelijkheden.

• deur-tot-deur service

• iedere 3 uur wordt een pauze gemaakt

• vers drinkwater is altijd beschikbaar

• alle hondenrassen zijn welkom

• ervaren chauffeur

• veilig vervoer

 

Wij bieden uitsluitend privé vervoer en rijden exclusief voor uw huisdier. Dit is geen gedeeld vervoer. Wel mogelijk maar alleen op aanvraag! U heeft maar één aanspreekpunt. Uw huisdier wordt altijd door mij persoonlijk begeleid. Er wordt samen met de hond overnacht in een hotel/pension (behoudens calamiteiten). Ik informeer u via tekstberichten regelmatig over het verloop van de reis. Wij bieden deze unieke dienst aan voor eigenaren van huisdieren. De uitvoering van een reis vindt veelal plaats in of rondom het weekend.

Maak ruim vooraf een afspraak voor dit vervoer anders is de beschikbaarheid niet gegarandeerd. Er wordt Nederlands maar ook Engels en Duits gesproken en geblaft.

Wij zijn niet aangesloten bij een branche organisatie maar voldoen aan de volgende criteria;

. Inschrijving Kamer van Koophandel

. APK goedgekeurde auto

. Auto met een afscheiding tussen de voor- en achter cabine

. Ventilatie in de auto

. De honden kunnen de auto niet verlaten als een buitendeur opengaat

. De auto wordt van binnen minimaal 1x per week gereinigd en ontsmet.

U ontvangt een gespecificeerde factuur.

Veilig vervoer.

Iedere gast krijgt een eigen veilig en comfortabel plekje in een ruime, speciaal ingerichte auto. Wij stellen hoge eisen aan veilig vervoer van huisdieren daarom is de auto voorzien van professionele benches. De benches zijn te verbouwen tot een extra ruime bench. Ook grote honden hebben dan genoeg ruimte.

De auto is voorzien van warmte werend glas, airco en een elektrische dakventilator. De dakventilator kan zowel verse lucht van buiten in de ruimte blazen als lucht uit de ruimte naar buiten afvoeren, zodat de luchtcirculatie zo goed mogelijk is. Tijdens de wintermaanden is de auto voorzien van winterbanden. De auto wordt wekelijks grondig gereinigd.

Tot de standaard uitrusting behoort verder EHBO-trommel en tas, voldoende vers drinkwater, diverse hondenriemen, loopplank , een flinke stapel handdoeken en hondenkoekjes natuurlijk!

Tarieven Regionaal (van postcode tot postcode)

Regionaal € 0,49 cent per km. Per hond klein (tot 25 kilo) € 25,00 en groot (vanaf 25 kilo) € 50,00. Kilometers worden berekend op basis van een retour.

Maak ruim vooraf een afspraak voor het vervoer van uw huisdier. Wij vervoeren geen zieke en/of gewonde dieren. Hiervoor belt u met de dierenambulance. Wachttijden op afspraak € 5,00 per kwartier.

Nationaal en Internationaal.

De tarieven voor huisdierenvervoer per auto zijn afhankelijk van uw specifieke wensen. Er is ook transport van en naar het buitenland. Wilt u  dit transport vanuit buitenland....stuur een e-mail met de postcodes van het haal- en brengadres. Vervolgens krijgt u een vaste all-in prijsopgave.

Alle diensten dienen vooraf betaald te worden.